Υποψιάζεστε μία πιθανή εγκυμοσύνη ;

Αρχικά, αναγνωρίστε από τα συμπτώματα εγκυμοσύνης την πιθανότητα να είστε έγκυος .

Κάντε το τεστ εγκυμοσύνης επιβεβαιώστε το με τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις κι αν  είστε  έγκυος , συγχαρητήρια!

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής σας .

Μία νέα ζωή ξεκινάει ιδανικά με αγάπη και φροντίδα.

Το επόμενο βήμα είναι να ενημερωθείτε και να πληροφορηθείτε τα πάντα γύρω από το σώμα σας τις αλλαγές που θα συμβούν, τα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου, το τι μπορείτε να κάνετε σαν εγκυούλες και τους τρόπους σύνδεσης και επικοινωνίας με το έμβρυο.

"Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε,

Η φύση φροντίζει για εσάς"

Προσπαθήστε να συνεχίσετε μία ήρεμη ζωή. Αν η κύηση σας είναι χαμηλού κινδύνου -οι περισσότερες είναι τέτοιες- να συνεχίσετε να κάνετε τις δραστηριότητες που κάνατε και πριν .

Η εγκυμοσύνη είναι μία φυσιολογική διαδικασία και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Δεν πρόκειται  για κάποια ασθένεια. Αποτελεί  την πιο όμορφη περίοδο στη ζωή σας και θα πρέπει να τη ζήσετε από την αρχή μέχρι το τέλος.

Θα χρειαστεί να κάνετε μία σειρά από προγεννητικές εξετάσεις για να διασφαλίσουμε την υγεία του εμβρύου και τη δικιά σας. Κάποιες από τις σημαντικότερες εξετάσεις  είναι η αυχενική διαφάνεια στην 12η εβδομάδα ο μεγάλος υπέρηχος στην 22η εβδομάδα και ο υπέρηχος της ανάπτυξης στις 32 εβδομάδες όπως επίσης και κάποιες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η εγκυμοσύνη είναι μία κατάσταση κατά την οποία πολλές ψυχοσωματικές αλλαγές συντελούνται και αυτό εξηγείται λόγω των ορμονικών αλλαγών. Το σώμα αλλάζει η διάθεσή σας αλλάζει καθημερινά ,όλα αυτά όμως είναι απόλυτα φυσιολογικά και αναμενόμενα .

Σε όλη αυτή την πορεία προς τη γέννηση κάθε γυναίκα χρειάζεται ενημέρωση υποστήριξη ανταλλαγή βιωμάτων και εμπειριών με άλλες γυναίκες.

" Εμπιστευτείτε μία μαία η οποία μπορεί να σας υποστηρίξει καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 

στον τοκετό σας και στην περίοδο της λοχείας "

Εμπιστευτείτε μία μαία η οποία μπορεί να σας υποστηρίξει καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στον τοκετό σας και στην περίοδο της λοχείας . Μαζί της μπορείτε να συζητήσετε κάθε φόβο σας, να σας λύσει κάθε απορία καθ’όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να σας ενδυναμώσει το γονεϊκό σας ρόλο.

Παρακολουθήσετε με το σύντροφο σας σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας  με βάση τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας και βάσει των τελευταίων ερευνών.

Όλες τις υπηρεσίες της περιγεννητικής φροντίδας που παρέχονται από τη μαία  αφορούν την προετοιμασία για τον τοκετό την υποστήριξη κατά τον τοκετό και τις υπηρεσίες λοχείας.

Αν δεν έχει τη δυνατότητα να παραβρεθείτε στα σεμινάρια με τη φυσική σας παρουσία μπορείτε να αξιοποιήσετε τα σύγχρονα εργαλεία διαδικτυακής επικοινωνίας εφαρμογών παράδειγμα το Skype.

" Με το καλό να υποδεχθείτε το μωρό σας! "

Για όλα τα παραπάνω , θα βρείτε αρκετό υλικό στον Ιστότοπό μας , περιηγηθείτε και επιπλέον, επικοινωνήστε μαζί μου για όποια απορία ή διευκρίνηση έχετε.

Νατάσα Σταμκοπούλου, Μαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γιατί να έχω την προσωπική μου μαία;