Υποστήριξη

Τι είναι η Mamamnio;

Η Mamamnio είναι ένα Κέντρο Περιγεννητικής Φροντίδας που υπηρετεί τη μητρότητα και τα θέματα που την απασχολούν σε κάθε στιγμή της με ολιστικό, επιστημονικό και ανθρώπινο τρόπο.

Η ονομασία προέκυψε από τον γιο μου Κωνσταντίνο, ο οποίος αποκαλεί τον θηλασμό και το στήθος με τον τρόπο αυτό!

Με αγάπη και επαγγελματισμό..

Η Mamamnio, Κέντρο Περιγεννητικής Φροντίδας, γεννήθηκε από την αγάπη και την επαγγελματική ευθύνη για την περιγεννητική φροντίδα και θα συνεχίζει το έργο της πάντα με αυτό τον τρόπο!

Η μητέρα, οι γονείς, το νεογνό, ο θηλασμός, οι ανάγκες όλων των φροντιστών είναι στην καρδιά της φιλοσοφίας των υπηρεσιών μας και αυτό το εγγυώμαι προσωπικά ως μαία και μητέρα. Θέλω μαζί να κάνουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Οι εμπειρίες της εγκυμοσύνης, του τοκετού, του θηλασμού και της φροντίδας μετά τον τοκετό είναι ανεπανάληπτες και οφείλουμε όλοι να φροντίσουμε να μείνουν αναλλοίωτες. Εξάλλου, φέρνουμε στον κόσμο μια νέα ζωή, έναν υπέροχο και πολύτιμο άνθρωπο, και θα κάνουμε όλοι μας το καλύτερο προκειμένου να είναι υγιής και χαρούμενος!

Υπηρεσίες με Διεθνείς Προδιαγραφές

Οι υπηρεσίες μας αξιοποιούν όχι μόνο τις πιο σύγχρονες και αξιόπιστες ποιοτικές προδιαγραφές διεθνώς αλλά, παράλληλα, και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας:

 • Η ενημέρωση και η βιωματική εκπαίδευση των ζευγαριών διαρκεί δώδεκα ώρες και γίνεται δια ζώσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Χαλκέων 21 αλλά και με τεχνολογίες κοινωνικής δικτύωσης.
 • Η μητέρα και το ζευγάρι συμμετέχουν ενεργά στη λήψη όλων των αποφάσεων για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό (birth plan) αλλά και στη μετέπειτα φροντίδα του νεογνού (θηλασμός, βρεφικό μασάζ, κ.ά.).
 • Υπάρχει οικογενειοκεντρική αντιμετώπιση όλης της φροντίδας καθώς συμμετέχει το ζευγάρι ή άλλο μέλος της ευρύτερης οικογένειας, όποιο εκείνη επιλέξει (φροντιστής).
 • VBAC, δηλαδή η διενέργεια φυσιολογικού τοκετού μετά από τοκετό με καισαρική τομή το οποίο πλέον είναι καινοτομικό. Ενημερώνει σχετικά, προετοιμάζει τις γυναίκες/ζευγάρια και σε συνεργασία με τον ιατρό την υλοποιεί.
 • Η υπηρεσία προσφέρεται εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο τοκετός μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή αλλά και επειδή η μετά τον τοκετό φροντίδα μπορεί να αντιμετωπίσει επείγουσες καταστάσεις.
 • Χρησιμοποιεί ιστότοπο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). Η ιστοσελίδα αποτελεί ισχυρό εργαλείο προώθησης αλλά και επικοινωνίας με τους πελάτες. Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω του ιστότοπου (βίντεο με κατάρτιση/σεμινάρια) και η διοργάνωση σεμιναρίων μέσω βίντεο (webinars) -αποτελούν σπουδαία καινοτομία. Διευκολύνονται έτσι οι γυναίκες και τα ζευγάρια που δεν έχουν άλλο τρόπο παρακολούθησης των σεμιναρίων και έτσι καταφέρνουν να εντρυφήσουν στα ζητήματα που διαπραγματεύονται τα σεμινάρια
 • και άλλες υπηρεσίες, πχ. σε σχέση με τη διατροφή, τον τουρισμό,  κ.ά. γιαυτό ρωτήστε μας.

Σύγχρονες και καινοτόμες υπηρεσίες

Εκτός από την προσωπική μας σφραγίδα, η φιλοσοφία μας για ποιοτική και αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών περιγεννητικής φροντίδας ακολουθεί διεθνείς προδιαγραφές και ανανεώνεται συνεχώς. Θα βρείτε αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρονται στις πιο προηγμένες χώρες και ακολουθούν -το ολιστικό πρότυπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (W.H.O.) για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία περιγεννητικής φροντίδας (Π.Φ.), η οποία:

 • Δεν αντιλαμβάνεται την έγκυο και τη λεχώνα ως ασθενή, αλλά  -ως μια γυναίκα που χρειάζεται φροντίδα και υποστήριξη σε μια ιδιαίτερη φάση της ζωής της.
 • Περιλαμβάνει τις ίδιες τις γυναίκες/συντρόφους στη λήψη αποφάσεων.
 • Είναι οικογενειοκεντρική, γιατί επιζητά τη συμμετοχή των γονέων, ακόμη και του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.
 • Βασίζεται σε κατάλληλη και εξειδικευμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία.
 • Η Π.Φ. είναι επιστημονική και βασίζεται σε νέα στοιχεία και δεδομένα.
 • Η Π.Φ. είναι διαθεματική και ολοκληρωμένη γιατί καλύπτει τις ανάγκες της μητέρας/συντρόφου στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό αλλά και κατά το πρώτο έτος.
 • Είναι ολιστική στην προσέγγισή της, γιατί αντιμετωπίζει τα θέματα όχι μόνο ως ενιαίο σύνολο επιμέρους ζητημάτων, αλλά και από διαφορετικές προσεγγίσεις ταυτόχρονα, όπως βιολογικές, μαιευτικές, ιατρικές, ψυχολογικές, διατροφικές.
 • Είναι κατάλληλη στην κουλτούρα και τη νοοτροπία της Ελλάδας και προσφέρεται σεβόμενη τις ιδιομορφίες της τοπικής κοινωνίας.
Ανώδυνος τοκετός - περιγεννητική φροντίδα

Ας μιλήσουμε!

Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας!