Γιατί να έχω την προσωπική μου μαία;

Η  περιγεννητική περίοδος είναι από τις σημαντικότερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας αλλά και του ζευγαριού. Πολλές είναι οι αλλαγές που διαδραματίζονται, σωματικές και ψυχο-συναισθηματικές. Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η λοχεία αποτελούν σταθμό για τη ζωή μια γυναίκας και κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε μαιευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που μόνο μια μαία μπορεί να σας εξασφαλίσει!

"Οι κύριοι φροντιστές για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την μετά 
τον τοκετό περίοδο και φροντίδα"

Σε πολλές κουλτούρες, οι μαίες είναι οι κύριοι φροντιστές καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννησης. Αυτοί οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας παρακολουθούν ένα σημαντικό αριθμό γεννήσεων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Εργάζονται σε ιδιωτικές κατοικίες καθώς και σε νοσοκομεία, κλινικές και κέντρα γεννήσεων. Μαζί με την εμπειρογνωμοσύνη τους, οι μαίες προσφέρουν συνολική φροντίδα.

Η μαία είναι εκεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας στον τοκετό αλλά και στη λοχεία, με τεχνογνωσία αλλά και με μια συναισθηματικά προσανατολισμένη προσέγγιση. Είναι συνδετικός κρίκος για όλη την οικογένεια αλλά και με το ιατρικό προσωπικό. Είναι μαζί σας και με την οικογένειά σας για να διαχειριστείτε όλη τη σωματική, κοινωνική και ψυχική πλευρά της μητρότητας και της γονεϊκότητας. Παρέχει προσωπική συμβουλευτική και εκπαίδευση.

  • Θα βρίσκετε στο πλευρό σας για να βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του πολύωρου τοκετού και όχι μόνο τη στιγμή της γέννησης.
  • Θα σας βοηθήσει να γεννήσετε με λιγότερες επεμβάσεις και μερικές φορές με λιγότερα φάρμακα.
  • Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερη ιατρική φροντίδα ανά πάσα στιγμή, ξέρει να απευθυνθεί και να συνεργάζεται με τον γυναικολόγο σας ή άλλο ειδικό με κατάρτιση και ψυχραιμία.
  • Είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχουν λιγότερα τραύματα στο βρέφος και τη μητέρα στις γέννες που τελούνται ή υποστηρίζονται από μια μαία. Υπάρχουν κατά κανόνα λιγότερες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της γέννας, όπως η παρακολούθηση του εμβρύου, επισιτομή και καισαρικές τομές .
" Η μαία δεν είναι είδος πολυτελείας "

Η μαία δεν είναι είδος πολυτελείας, αντιθέτως αποτελεί τον καταλληλότερο επαγγελματία υγείας  που θα σας οδηγήσει σε έναν τοκετό με σεβασμό τις επιθυμίες σας και υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα του μωρού σας. Αναπτύσσεται μία σχέση με την επίτοκο και το ζευγάρι με πολλές προεκτάσεις πέρα από τα προφανή επαγγελματικά όρια. Αποτελεί σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης, εκτίμησης και υποστήριξης και δεν περιορίζεται χρονικά στα στενά χρονικά όρια που διαρκεί μια εγκυμοσύνη.

" Με την προσωπική σας μαία αναπτύσσεται μία σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης, 
εκτίμησης και υποστήριξης  "

Ελάτε σε επαφή και γνωριστείτε με τη μαία σας από πολύ νωρίς. Μέσω των σεμιναρίων προετοιμασίας μητρότητας σας δίνεται η ευκαιρία να τη γνωρίσετε. Δείτε αν έχετε χημεία μεταξύ σας καθώς είναι απαραίτητη όπως σε όλες τις σχέσεις. Είναι σημαντικό να σας εμπνέει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και σταθερότητα.

Η μαία είναι εκπαιδευμένη έτσι ώστε να καθοδηγήσει αποτελεσματικά κάθε επίτοκο σε έναν τοκετό όπως τον έχει ονειρευτεί. Ο ρόλος της μαίας σας στη διάρκεια ενός τοκετού είναι αναντικατάστατος.

" Ο ρόλος της μαίας σας στη διάρκεια του τοκετού 
είναι αναντικατάστατος! "

Με τα σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας οι γυναίκες μαθαίνουν να στηρίζονται στα τεράστια αποθέματα δύναμης που διαθέτουν από την φύση τους. Οι μελλοντικοί γονείς ενημερώνονται, εκπαιδεύονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους κατά τον τοκετό. Ταυτόχρονα αναπτύσσουν τον γονεϊκό τους ρόλο από πολύ νωρίς μέσου της σύνδεσης και της επικοινωνίας με το έμβρυο. Η παρουσία και η υποστήριξη από μαία κατά τον τοκετό μειώνει τις πιθανότητες μιας καισαρικής τομής.

Μέσω εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης του πόνου των εναλλαγών στάσεων και  των τεχνικών αναπνοής η επίτοκος μπορεί να χαλαρώσει και με την έκκριση ενδορφινών, οι οποίες είναι τα φυσικά αναλγητικά του οργανισμού μειώνεται πιθανότητα επιθυμίας φαρμακευτικής αναλγησίας. Επίσης μειώνονται οι πιθανότητες χρησιμοποίησης βεντούζας κατά την εξώθηση όπως επίσης και η επισιοτομή.

Η γέννηση του μωρού σας πρέπει γίνει μια ονειρεμένη εμπειρία
και μια γλυκιά ανάμνηση!

Η παρουσία της προσωπικής σας μαίας και η βοήθεια που σας προσφέρει, τόσο ψυχολογικά αλλά και πρακτικά επηρεάζει θετικά τη συνολική σας εμπειρία, μετατρέποντας τη γέννηση του μωρού σας σε μια πολύ όμορφη ανάμνηση.

Με τη βοήθεια και την ουσιαστική υποστήριξη και καθοδήγηση της μαίας κατά την πρώτη ώρα κατά τον τοκετό το νεογνό θα θηλάσει αποκλειστικά  χωρίς εξωτερικές παρεμβολές που υπονομεύουν όχι μόνο το θηλασμό αλλά και το συναισθηματικό δέσιμο της μητέρας με το μωρό της.

" Η μαία σας, εξασφαλίζει την επαφή και θηλασμό του βρέφους σας την πρώτη ώρα του τοκετού και 
εγκαθιδρύει το συναισθηματικό δέσιμο της μητέρας με το μωρό της "

Η μαία θα σας επισκεφτεί τις πρώτες μέρες με κατ΄οίκον επισκέψεις και με υπευθυνότητα θα σας δώσει οδηγίες με βάση τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO). Θα σας γλιτώσει από τις λάθος παγιωμένες οδηγίες που υπονομεύουν τον θηλασμό αλλά και τον ασφαλή δεσμό που έχει ανάγκη το μωρό αλλά και κάθε λεχώνα. Θα σας δώσει λύσεις και θα σας απαντήσει σε κάθε απορία που έχει να κάνει με τον ύπνο με τη διατροφή σας, την περιποίηση του νεογνού τους κολικούς και όλα θέματα που αφορούν στο νεογνό.

Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η λοχεία αποτελούν σταθμό για τη ζωή μια γυναίκας και κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε μαιευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που μόνο μια μαία μπορεί να σας εξασφαλίσει!

Αναζητήστε την προσωπική σας μαία λοιπόν και με το καλό να χαρείτε το μωράκι σας!

Νατάσα Σταμκοπούλου, Μαία