Η απάντηση είναι αρνητική.

Τα μωρά πρέπει να λαμβάνουν γάλα, να θηλάζουν αποκλειστικά για τους έξι πρώτους μήνες.

Μετά την εισαγωγή των στέρεων τροφών κατά κανόνα δίνουμε και το νερό.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Katie Zeratsky, διαιτολόγο της κλινικής Mayo, υποστηρίζει ότι μέχρι τον 1 του χρόνο, τα μωρά μπορούν να ζήσουν χωρίς νερό.

«Αυτό», εξηγεί, «επειδή καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους σε υγρά, κυρίως μέσω του θηλασμού. Ακόμα και σε μια καυτή ημέρα μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενυδάτωσης μέσω του μητρικού γάλακτος». Η σύνθεση του μητρικού γάλακτος προσαρμόζεται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και την εποχή. Το καλοκαίρι λοιπόν, στην αρχή του θηλασμού, η περιεκτικότητα του γάλακτος είναι κυρίως νερό, ακριβώς για  να ξεδιψάσει το μωρό. Δεν χρειάζεται λοιπόν να δίνετε επιπλέον νερό στο μωρό σας.

Όμως δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο αφορά στη λήψη νερού. Η κατανάλωση νερού στα νεογνά  είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση

-Μπορεί η δηλητηρίαση από το νερό να αποβεί μοιραία;

-Ναι, είναι η απάντηση σε αυτό σύμφωνα με την Katie.

«Η δηλητηρίαση από το νερό μπορεί να συμβεί όταν καταναλώνεις πάρα πολύ νερό σε σύντομο χρονικό διάστημα και το επίπεδο του νατρίου αυξάνετε στο αίμα σε επικίνδυνο βαθμό»

“Για ένα βρέφος, αυτό είναι δύσκολο να συμβεί.  Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο.”

Συμπερασματικά, το μωρό που θηλάζει ή ακόμη και αυτό που τρέφεται με φόρμουλα, δεν χρειάζεται επιπλέον νερό.

 

 

ΠΗΓΗ: Mirror -Home, Lifestyle, Family/Babies,  Τίτλος άρθρου «Never give your young baby water – and how it could be fatal if you do», Zahra Mulroy Social Audience Editor, 11:03, 28 DEC 2017, UPDATED13:06, 24 JUL 2019: https://www.mirror.co.uk/lifestyle/family/you-should-never-feed-your-9263200