Υπηρεσίες κατ’ οίκον

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνονται επισκέψεις κατ’ οίκον για την προετοιμασία της μητρότητας με συμβουλευτική , και παρακολούθηση εγκυμοσύνης με τη χρήση καρδιοτοκογράφου.

H επιστροφή στο σπίτι με το μωρό και η νέα αρχή στη ζωή της οικογένειας αποτελούν πρόκληση και συνάμα γεννιούνται πολλά ερωτηματικά σχετικά με το νέο μέλος και την αρμονία στην οικογενειακή ζωή. Πολύ περισσότερο αν υπάρχει ήδη παιδί στην οικογένεια.

Στα πλαίσια της φιλοσοφίας της ολιστικής φροντίδας από την Mamamnio, πραγματοποιούμε κατ’ οίκον επισκέψεις. Σε αυτές προσφέρεται επιστημονική καθοδήγηση αλλά και πρακτικές λύσεις, με σκοπό την εξασφάλιση της αρμονίας στην καθημερινή ζωή του ζευγαριού.

Ο εμψυχωτικός και πρακτικός ρόλος της μαίας είναι αναγκαίος για την επίτευξη της προσδοκώμενης αρμονίας. Έτσι λοιπόν, οι κατ’οίκον υπηρεσίες κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες, αυτές που αφορούν τη φροντίδα και περιποίηση λεχώνας, φροντίδα και περιποίηση νεογνού, και σύνδεση του νέου μέλους με την οικογένεια.

Οι υπηρεσίες για τη λεχώνα περιλαμβάνουν :

Τον έλεγχο της κλινικής εικόνας της λεχώνας

Στα μαιευτικά καθήκοντα μας στο σπίτι ελέγχουμε τη κατάσταση της λεχώνας (την αρτηριακή πίεση, τους σφυγμούς και τη θερμοκρασία) όπως επίσης ελέγχουμε το ύψος του πυθμένα της μήτρας.

Την εκτίμηση της ψυχολογικής κατάστασης

Η ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση της λεχώνας είναι ένα γεγονός που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και παρακολούθηση. Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά τον τοκετό της και τη γέννηση του παιδιού της. Ο τρόπος του τοκετού και οι προσδοκίες για έναν τοκετό όπως των έχουν ονειρευτεί έχουν ξεχωριστεί σημασία και επίπτωση σε κάθε γυναίκα. Οι ορμόνες παίζουν το δικό τους πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία της κάθε λεχώνας. Αρκετές γυναίκες είναι περισσότερο ευάλωτες στο ορμονικό αυτό ‘τσουνάμι’. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και ως baby blues, μια κατάσταση η οποία υποχωρεί μετά την πρώτη εβδομάδα. Δεν είναι ανησυχητικό γεγονός, εφόσον ακολουθεί μια φυσιολογική πορεία και αναγνωρίζεται από το οικογενειακό περιβάλλον.

Τη διατροφή

Παρέχεται εξατομικευμένο διαιτολόγιο και συμβουλές διατροφής για τη λεχώνα. Διατροφή σε περιπτώσεις αλλεργιών, κολικών όπως επίσης και διαιτολόγια για την ενίσχυση της παραγωγής μητρικού γάλακτος. Διαιτολόγια για απώλεια βάρους σε συνδυασμό με άσκηση.

Το θηλασμό

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των λανθασμένων οδηγιών που λαμβάνουν οι νέες μητέρες από το μαιευτήριο καθώς και η παραπληροφόρηση από το ευρύτερο περιβάλλον. Κάθε γυναίκα που επιθυμεί να θηλάσει μπορεί ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα (κακή προσκόλληση, πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα,συχνότητα θηλασμού, υπερπαραγωγή κλπ). Επίσης η επιστροφή στην εργασία και ο θηλασμός είναι θέματα που προκύπτουν και δίνουμε λύσεις και σε αυτά.
Ότι πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε περί θηλασμού θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά κατά την επίσκεψή μας στο σπίτι σας.

Φροντίδα του νεογνού και της Οικογένειας:

Οι υπηρεσίες για τη Φροντίδα του νεογνού κατ’ οίκον περιλαμβάνουν το μπάνιο, τη φροντίδα ομφάλιου λώρου, αλλαγή πάνας, συμβουλευτική σε θέματα κολικών, ιώσεων, αλλεργιών, χρήση καλλυντικών.

Οι υπηρεσίες αφορούν και την Οικογένεια ως σύνολο

Έτσι, δίδεται συμβουλευτική σχετικά με τον «Ύπνο» καθώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα προς συζήτηση των νέων γονέων και μεταξύ άλλων προτείνονται τρόποι, χώρος, ώρες, υγιεινή, συγκοίμιση(co-sleeping). Στα πλαίσια αυτά, δίδονται και ειδικές συμβουλές για το παιδικό δωμάτιο και τη διαμόρφωση του σπιτιού για να μπορεί η οικογένεια να ανταπακριθεί στις νέες συνθήκες και ανάγκες χωρίς να αποτελέσει δυσάρεστη αλλαγή για κανένα μέλος.

Στις υπηρεσίες κατ’ οίκον δίδονται συμβουλές και πρακτικές

  • για τον καθοριστικό ρόλο του συντρόφου
  • για την ύπαρξη μεγαλύτερων αδερφών και την ομαλή συμβίωση
  • για τις επισκέψεις από συγγενείς και φίλοι και τα όρια γύρω από αυτές
  • για άλλα θέματα γονεϊκότητας και καθημερινής αρμονικής ζωής

Η κανονική διάρκεια της επίσκεψης μπορεί να είναι από μιάμιση μέχρι δυόμιση ώρες.

Ας μιλήσουμε!

Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας!