Καισαρική τομή

Η καισαρική τομή  μπορεί να αλλάξει και από μια τυπική και διαδικαστική επέμβαση να γίνει “φιλική” προς το ζευγάρι και φυσικά στη νέα ζωή.  Η διαδικασία της καισαρικής με τη βοήθεια της μαίας θα σας κάνει να βιώσετε τον τοκετό σας με τον μεγαλύτερο και ενεργό ρόλο για την επίτοκο και για το σύντροφο. Η μητέρα μπορεί να συμμετέχει στη γέννα του παιδιού της και να θηλάσει αμέσως μετά την έξοδο του μωρού και ο σύζυγος μπορεί να είναι μέσα στο χειρουργείο δίπλα της σε όλη τη διάρκεια της καισαρικής τομής.  Μετά το χειρουργείο η μαία την ενθαρρύνει να γρήγορη κινητοποίηση και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα για rooming –in.  Ο παθητικός ρόλος της μητέρας ανήκει πια στο παρελθόν. Αισθάνεται  επιτέλους ενεργητική στο ρόλο της  και η αυτοπεποίθηση της είναι σαφέστατα ενισχυμένη σε σχέση τη μία κοινή, κλασσική  καισαρική τομή κατά την όποια δεν θα είχε καμία συμμέτοχη στον τοκετό της. Φαινόμενα του παρελθόντος που οι γυναίκες βίωσαν τραυματικά που άφησαν μεγάλα συναισθηματικά ελλείμματα.

Η προσέγγιση αυτή της καισαρικής έχει καλύτερη έκβαση όσο αφορά στο  μητρικό θηλασμό, τη γρηγορότερη ανάρρωση και μειωμένα ποσοστά επιλόχειας μελαγχολίας.

Ναι, η καισαρική τομή είναι μια επέμβαση σωτηρίας όταν υπάρχει πραγματική αιτία να πραγματοποιηθεί. Μαζί μας θα βιώσετε και αυτόν τον τρόπο του τοκετού με υποστήριξη, καθοδήγηση και σεβασμό.

Πίσω στις υπηρεσίες.