Λέγεται “Πρόκληση Γαλουχίας” και δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που παρόλο που δεν γέννησαν ένα μωρό , να το θηλάσουν, όπως για παράδειγμα σε μια υιοθεσία ή σε περίπτωση παρένθετης μητέρας.

Την δυνατότητα αυτή αναλύει το άρθρο του Guardian Online της 24 Ιουνίου 2019. Για να επιτευχθεί ο θηλασμός θα πρέπει για ένα μεγάλο διάστημα (έξι εβδομάδες) ή και περισσότερο, η μητέρα να πάρει φαρμακευτική αγωγή (δομεπεριδόνη). Παράλληλα, θα χρειαστεί χρήση θηλάστρου και συστηματικές αντλήσεις βάση πρωτοκόλλου. Για μια επιτυχημένη πρόκληση γαλουχίας θα πρέπει αρχικά να γίνουν αντλήσεις για τουλάχιστον οκτώ φορές μέσα σε 24 ώρες συμπεριλαμβανομένης μίας τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της νύχτας όλες αυτές τις εβδομάδες. Όπως υποστηρίζει η Helen Gray της Lactation Consultants της Μεγάλης Βρετανίας, ” απαιτείται πολλή δουλειά, δέσμευση χρόνου και επένδυση σε ενέργεια και αυτό σημαίνει οτι χρειάζεστε μεγάλη υποστήριξη από το περιβάλλον σας”.

Πέρα απο το συγκεκριμένο άρθρο, η πρόκληση της γαλουχίας μπορεί να προκληθεί και να ενισχυθεί με τη δέρμα με δέρμα της μητέρας και του νεογνού, όπως καταδεικνύει η εμπειρία ή άλλες μελέτες.

Διαβάστε περισσότερα,

ΠΗΓΗ: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/shortcuts/2019/jun/24/induced-lactation-why-a-woman-doesnt-need-to-bear-a-child-in-order-to-breastfeed-it