Ημέρα: Τρίτες 20/11, 27/11, 4/12, 11/12, 18/12
Ώρα: 12.00μ.μ. – 13.30μ.μ.
Κύκλος 5 συναντήσεων 90 λεπτών.
Εισηγήτρια: Νατάσα Σταμκοπούλου (Mαία, Certified IAIM) – Mamamnio
Κλειστό τμήμα έως 8 βρεφών.
Κόστος: 80 ευρώ / κύκλος (με καταβολή σε δύο δόσεις)
Απαραίτητη η προεγγραφή – κράτηση θέσης:
2310 690314 | [email protected] |
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.mamamnio.gr/βρεφικό-μασάζ/

Τι είναι το βρεφικό μασάζ
Το βρεφικό μασάζ είναι μια πράξη αγάπης και φροντίδας στην οποία ο/η ειδικός για το μωρό σας γίνεστε εσείς, οι γονείς του και η οικογένειά του. Είναι μια τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που βάζει τα θεμέλια για μια ζωή εμπιστοσύνης, τρυφερότητας και αγάπης. Αποτελεί τη βάση για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της επικοινωνίας, αλλά και της έκφρασης των συναισθημάτων με σκοπό την αναγνώριση και την κάλυψη των αναγκών του μωρού.

Οφέλη του βρεφικού μασάζ
Τα οφέλη του μασάζ είναι πολλαπλά: Βοηθάει σημαντικά στη δημιουργία μιας πολύ ισχυρής σχέσης και με τους δυο γονείς, από την πρώτη στιγμή της γέννησής του και για όλη του τη ζωή. Με το μασάζ η σωματική γίνεται ψυχική επαφή και δυναμώνει τον υπέροχο δεσμό. Έτσι, χτίζεται μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης, καθώς το μωρό αναγνωρίζει το υγιές άγγιγμα, τον σεβασμό, την αγάπη, ώστε να διαμορφώσε ένα υγιές σώμα και πνεύμα. Και βέβαια, με το βρεφικό μασάς ενισχύεται ο γονεϊκός ρόλος (μητέρας και πατέρα), καθώς μέσω αυτής της διαδικασίας ο γονέας – φροντιστής αντιλαμβάνεται καλύτερα και μαθαίνει τα ‘μηνύματα’ που στέλνει το νεογνό με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Οι συναντήσεις του σεμιναρίου
Οι συνεδρίες έχουν ομαδικό ή ατομική χαρακτήρα. Απευθύνονται σε γονείς (ή φροντιστές) με μωρά έως 12 μηνών και ακολουθούν το πρότυπο του οργανισμού ΙΑΙΜ. Η επίδειξη των μαλάξεων γίνεται από τη συντονίστρια σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα. Το μασάζ γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς/φροντιστές προς το μωρό τους. Η διδασκαλία του βρεφικού μασάς περιλαμβάνει 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 90 λεπτών. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διδάσκονται τεχνικές μαλάξεις για ολόκληρο το σώμα του μωρού (πόδια, κοιλιακή χώρα, στήθος, χέρια, πλάτη, πρόσωπο) και επαναλαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες του τμήματος, καθώς και ασκήσεις διάτασης και ευλυγισίας, τις λεγόμενες ‘ευγενικές κινήσεις’. Μετά το πρακτικό μέρος, ακολουθεί το θεωρητικό, όπου δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να συζητήσουν διάφορα θέματα που τους απασχολούν, όπως ο θηλασμός, οι κολικοί, το μπανάκι, καθώς και πολλά θέματα γονεϊκότητας που απασχολούν τους νέους γονείς.

Ποιος μπορεί να συμμετέχει:
Βρέφη από 0 έως 12 μηνών συνοδευόμενα από τον μπαμπά, τη μαμά ή όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει στη φροντίδα του μωρού.

Τι να έχετε μαζί σας:
Ό,τι είναι απαραίτητο για την αλλαγή πάνας, μια κουβερτούλα/σεντονάκι και ό,τι άλλο κρίνετε σκόπιμο.
Στη διάρκεια των συναντήσεων παρέχονται μαξιλάρια, το απαραίτητο λαδάκι και έντυπο υλικό για συζήτηση.